• Meer dan 100.000 tevreden klanten gingen je voor
  • Verzending binnen 2 werkdagen!

Fotografie tip 3 | CanvasCompany

Hallo allemaal, 

Vorige week heb ik u iets verteld over de lijnen en vormen bij een foto. De fotografie tip van deze week zal gaan over: kadering.

Kadering van een foto

Wat betekent dit nou? 'kadering van een foto'. Het is heel simpel, als een object insluit in de voorgrond noemen we dat kadering. 
Een voorbeeld voor de tip: u ziet hieronder in het filmpje in het tijdschrift een man staan. Deze man heeft een kader om zich heen. Het kader is hier de houten deurrand erom heen. Dit noemen we dus kadering. Dit is ook gelijk een duidelijk en goed voorbeeld van kadering. Een ander voorbeeld kan zijn een tros takken die het hoofdonderwerp insluit. Hierbij is weer belangrijk dat de takken in de richting wijzen van het hoofdonderwerp. U heeft net het voorbeeld gezien van de man die een houten kader om zich heen had, bij een foto als deze wordt je in de foto getrokken. 

Wat ook erg belangrijk is, is om ervoor te zorgen dat je hoofdonderwerp de aandacht trekt en niet de kadering. 
Ook heb ik in het filmpje nog een ander voorbeeld: u ziet hier een rij huizen, deze huizen worden ingesloten door de takken, bomen en door het gras. Je ziet hier dat het hoofdonderwerp er goed uitkomt en dat daar de aandacht naar toe gaat.

Dit was de tip van de CanvasCompany van deze week. Ik hoop dat u volgende week weer kijkt. Heeft u nog op-/aanmerkingen of tips dan horen we het graag! U kunt dan een mail sturen naar: info@canvascompany.nl 

Tot ziens.