• Meer dan 100.000 tevreden klanten gingen je voor
  • Verzending binnen 2 werkdagen!

Wat is een canvasdoek?

Bij CanvasCompany zijn we expert in het afdrukken van foto's op canvas. Maar wat is een canvasdoek eigenlijk? Canvas wordt gemaakt van katoen gemengd met polyester. Het canvas heeft een lichte structuur, waardoor het ontwerp van een kunstwerk goed zichtbaar wordt en de kleuren een zekere diepte en warmte krijgen.

Rol canvasdoek

Het woord canvas is afgeleid van het Engels-Franse woord canevez en het Oudfranse woord canevas. Beide zijn waarschijnlijk afgeleid van het Vulgair Latijnse woord cannapaceus, wat betekent; gemaakt van hennep.

Canvas schilderskunst

Canvas wordt gebruikt in de schilderkunst als doek om op te schilderen, meestal met olieverf. Grootmeesters als Van Gogh en Rembrandt maakten er zelfs al gebruik van! Tegenwoordig wordt canvas ook voor tassen en kleding gebruikt, maar dan wordt het materiaal meestal hennep genoemd. Canvas dat van een inkjet-coating is voorzien, kan uitstekend worden gebruikt voor reproducties van schilderijen. Door het gebruik van een inkjet-coating is ook het foto op canvas afdrukken mogelijk geworden.

Direct Bestellen