• Meer dan 200.000 tevreden klanten gingen je voor
  • Verzending binnen 2 werkdagen!

Een moment geduld aub..

Organische vormen

Kijk je op dit moment tegen een kale muur aan die wel een fraaie wanddecoratie kan gebruiken? Ga dan eens voor iets wat totaal niet standaard is door te kiezen voor één van jouw eigen foto’s in organische vorm. Je bent vast en zeker wel bekend met zelfgemaakte foto's die je bijvoorbeeld als canvas wanddecoratie in jouw interieur terug kunt laten komen. Maar heb je ook al een decoratie met ronde vormen in jouw interieur?

Organische vorm met eigen foto

Een eigen foto aan de wand blijft een unieke en persoonlijke decoratie. Tegenwoordig is het echter een trend om zachte en vriendelijke vormen aan de muur te hangen in plaats van die strakke lijnen en hoekige foto's. Eén van deze trendy vormen staat ook wel bekend als organische kunst.

Met woorden omschrijven hoe een organische vorm er precies uitziet, is bijna niet te doen. Dit komt door het oneindig aantal variaties waarin omdat organische vormen met foto's zijn te verkrijgen. Om je op weg te helpen, hebben wij 8 mooie organische vormen gekozen.

Zoals je aan deze 8 variaties kunt zien, is een organische decoratie niet vierkant, maar ook niet rond. De term ronde vormen is dan ook niet helemaal op zijn plaats. Waar een organische wanddecoratie geen hoeken en rechte lijnen bevat, heeft het ook niet de vorm van een perfecte en mooie ronde cirkel. Een betere benaming voor jouw foto als organische muurdecoratie is een natuurlijke vorm. Denk eens aan alle dingen die op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Deze hebben ook geen strakke lijnen en standaard vaststaande vorm. Zo heeft bijvoorbeeld ieder blad aan de boom een eigen, unieke vorm.

Deze unieke natuurlijke vormen kun je ook aan jouw eigen foto meegeven. Omdat een groot deel van onze interieurs uit rechte lijnen bestaat, breken ronde accessoires deze strakke lijnen op. Hierbij kun je denken aan ronde tafels of een rond vloerkleed. Maar waarom niet kiezen voor iets uniekers als ronde spiegels of iets persoonlijks als een organische foto? Door de bijzondere vorm springt jouw decoratie in organische vorm direct in het oog. De foto die jij kiest en aan de muur hangt, zal de aandacht krijgen die het verdient!

Organische kunst samenstellen

Als jij een decoratie bij jouw ronde eettafel of boven de bank wilt hangen, is het wel zo leuk dat deze de perfecte aanvulling op jouw interieur is. Door de diverse mogelijkheden tot personalisatie kun je dit bij CanvasCompany eenvoudig voor elkaar krijgen. Er zijn namelijk een aantal mogelijkheden om jouw organische kunstwerk te personaliseren. Door deze keuze achtereenvolgens te maken, heb je jouw organische foto print in een aantal minuten al besteld.

Organische vorm kiezen

De eerste stap tijdens het samenstellen van jouw foto als natuurlijke vorm is het kiezen van jouw favoriete variant. Op onze website vind je de 8 mooiste organische vormen om jouw foto op te laten printen. Dit overzicht met vormen is samengesteld op basis van het deel van jouw foto dat zichtbaar blijft. Met de varianten in ons assortiment zal een foto met organische vorm niet meer uit jouw interieur weg te denken zijn.

Materiaal en afmetingen

Om de organische wanddecoratie met eigen foto een optie te maken voor ieder interieur bieden wij de rondachtige decoratie op drie materialen aan:

  • Dibond aluminium van 3 mm dik;
  • Forex van 3 of 5 mm dik;
  • Plexiglas van 3 of 5 mm dik.

Eén van de belangrijke keuzes tijdens het samenstellen van jouw decoratie is die van de geschikte afmeting. Hoe dikker het materiaal dat jij kiest, hoe groter het formaat van jouw foto als organische decoratie kan zijn. Het kleinste formaat decoratie is 20 cm en de formaten lopen gestaag op tot en met 140 cm.

Organische foto ophangen

Na het ontvangen van jouw organische foto kunstwerk is het fijn om deze zo snel mogelijk aan de muur te hangen. Om jou hierbij te helpen, bieden wij een plakhaak of afstandhouders als ophangsysteem aan. Jij beslist zelf welk systeem er aan jouw bestelling wordt toegevoegd.

Het grote verschil tussen beide systemen is de zichtbaarheid van het systeem. Als je liever een niet zichtbaar ophangsysteem wilt, is de plakhaak de oplossing. Door te kiezen voor de afstandhouders die in of aan de zijkant van jouw organische vorm worden bevestigd, heb je een zichtbaar systeem. Door het boren, ben je wel verzekerd van een erg stevig systeem.

Nu weet je hoe eenvoudig het is om een eigen foto als organische wanddecoratie te ontwerpen. Daarom is het tijd om jouw ronde organische vormen te bestellen!